Robot hegesztés

Milyen előnyei vannak a robothegesztésnek a kézi hegesztéssel szemben?

A hegesztőrendszer automatizálása számos előnnyel jár, beleértve a gyorsabb és következetesebb ciklusidőt, a vagy a jobb hegesztési minőséget. A robothegesztő rendszer gyorsan át tud lépni az egyik hegesztésről a másikra, ezzel javítva a hegesztési folyamat teljes sebességét és minőségét. This is a UL list item

A hegesztés olyan folyamat, amelyben két anyagot összeolvasztanak hevítéssel, összekeveréssel, majd az anyagok és/vagy töltőanyag hűtésével szilárd kötés alakul ki. Az ívhegesztéstől a ponthegesztésig az új és használt hegesztőrobotokat általában olyan hegesztési folyamatokban használják, ahol a szükséges hegesztés ismétlődő, és a minőség és a sebesség döntő fontosságú. A robothegesztés egy automatizált folyamat, amely növeli a hatékonyságot, a következetességet és a megtérülést.

A gyár hegesztőrobotokkal történő automatizálásának számos előnye van, beleértve a gyorsabb, következetesebb ciklusidőt, és a jobb hegesztési minőséget. Alapvetően a hegesztőrobot -automatizálás használatával a folyamat kevesebb időt vesz igénybe, és a gyártók csökkenthetik a közvetlen munka és biztonság költségeit.

A robothegesztő következetesebb, és gyorsan tud lépni az egyik hegesztésről a másikra, felgyorsítva az egész folyamatot.

Kevesebb idő:
A robothegesztő rendszerek gyorsan elvégzik a munkát. Függetlenül attól, hogy új vagy használt hegesztőrobotja van, kevesebb hiba van, mint a kézi hegesztésnél. A munkásokkal ellentétben a robotoknak nincs szükségük szünetekre, nyaralásokra, stb. Ez viszont növeli az átviteli sebességet és a termelékenységet.

Csökkentse a közvetlen munka és biztonság költségeit:
A kézi hegesztés ára meredek lehet. Időt, ügyességet és koncentrációt igényel. Ez is veszélyes. A vakuk, füstök, szikrák és hő miatt a kézi hegesztés veszélyes munka. A robothegesztéssel megvédi a dolgozókat és csökkenti a költségeket. Ezek a rendszerek elviselik a veszélyeket, és gyakran növelik a termelést. A biztosítási és baleseti költségek is jelentősen csökkennek.

Anyagok megőrzése:
Még a legképzettebb hegesztők is hibáznak. Az új és használt hegesztőrobotikával azonban minden szabályozott, beleértve az áramot és a vezetéket is. Az automatizált, használt hegesztőrobot-rendszerek energiát takarítanak meg a folyamatos működéssel. Ráadásul a létrehozott hegesztési varratok egyenletesebbek. A robotrendszerek pontossága miatt kevesebb hulladék anyag képződik és ezzel egyidejűleg javul a termékminőség!

Egyes vállalatok fokozatosan térnek át a robothegesztési alkalmazásokra, kezdve egyetlen hegesztőcellával és lassan térnek át a teljesen automatizált hegesztési folyamatokba.